Stichting Buitenzorg/ Dierenkamp Locatie Dragonder

Opdrachtgever Stichting /buitenzorg Beheer
Lichtadvies Rocalux
Uitvoerder Techtron Groep
Locatie Veenendaal – Dragonder

Al een aantal jaren proberen wij (Rocalux) ons steentje bij te dragen aan de maatschappij en de lokale samenleving. Zo zijn wij al enige tijd verbonden aan Stichting Buitenzorg die samen met hun enthousiaste vrijwilligers fantastisch werk verrichten en zich inzetten voor hun bezoekers met een verstandelijke beperking.
Dankzij de inzet van deze (meer dan 100) vrijwilligers genieten deze bezoekers van onder meer hun soos, de tuinen, de vrijetijdskring en meer. Veel vaste dag bezoekers vinden hun weg naar een van de twee kinderboerderijen die Stichting buitenzorg in zijn beheer heeft.

Het Dierenkampje in de wijk dragonder te Veenendaal was erg verouderd en het volledige terrein is in 2019 grondig onder handen genomen. Naast het buitenterrein lag er ook de wens om meer binnenruimte te creëren voor de vele activiteiten die de Stichting organiseert. De iconische hooischuur die er al tientallen jaren stond werd afgebroken om plaatst te maken voor een volledig nieuw en multifunctioneel gebouw. Maar ook de dierenverblijven konden niet achterblijven en zijn ook volledig vernieuwd.

In samenwerking met Techtron groep Veenendaal hebben wij gekeken welke verlichting aansluit bij de wensen en het gebruik van de verschillende ruimtes. Om de verlichting aan te laten sluiten bij de verschillende activiteiten die plaatsvinden in het gebouw is ervoor gekozen om in de centrale ruimtes gebruik te maken van dimbare armaturen. De grote ruimte wordt doorgaans gebruikt als Theehuis, waar u wordt bediend door de dagbestedingsgroep. In deze ruimte is ervoor gekozen om te werken met onze Instelbare Pava Railspots in dimbare uitvoering. Voor de spanningsrails is gekozen om verschillende speelse vormen te creëren die afzonderlijk van elkaar gedimd en geschakeld kunnen worden. Ook het werklokaal is uitgevoerd met dimbare Compact led armaturen om de lichtopbrengst af te stemmen aan de werkzaamheden.

Naast deze hoofdverlichting hebben we in de hallen gebruik gemaakt van onze Nectra Plus Led downlights. Voor Nood en vluchtroute verlichting is gekozen voor de Dot Led ‘paniek verlichting’ en de Poxar SN-F Led met vluchtroute aanduiding.

In de dierenverblijven is er gekozen voor de spatwaterdichte Tytan Led basic armaturen. Voor het buitenterrein is er gebruik gemaakt de Mitra Led paalarmaturen en de Bart up-down wandspots.

Gebruikte producten:

  • Pava Dali Railspots
  • Compact Led Dali inlegarmaturen
  • Tytan Led Basic
  • Nectra Led Plus
  • Mitra Led Paal armatuur
  • Poxar SN-F Noodverlichting
  • Dot Led Paniekverlichting
  • Bart Up-Down Wandverlichting