F.D. Roosevelt Airport Boulevard, St. Eustatius

Opdrachtgever Necarex BV
Uitvoerder Windwards Roads Infrastructure
Locatie Sint Eustatius (Nederlandse Cariben)

Op 7Juni was de officiële opening van fase 1 van de nieuwe Airport Boulevard op Sint Eustatius. Ook wel bekend als de Max T. Pandt Boulevart. Vanaf 2022 zijn de werkzaamheden opgestart om de openbare wegen op het in het Caribische deel van Nederland gelegen eiland te vernieuwen. Veel van deze wegen dateren terug naar de aanleg in de zestiger jaren.

Naast het vernieuwen van de wegen wordt er ook aandacht gelegd op het verbeteren van de verkeersveiligheid en doorstroming d.m.v rotondes, trottoirs voor voetgangers en nieuwe parkeergelegenheid. Gezien het feit dat orkanen en hevige regenval een veel voorkomend natuurverschijnsel is, zijn ook de regenwater afvoeren en stormkanalen vernieuwd.

In het kader van het verbeteren van de veiligheid kon ook vernieuwing van de straatverlichting niet achterblijven. Naast de veiligheid was ook verduurzaming een belangrijk aspect. Zodoende is er de keuze gemaakt om Led straatverlichting te plaatsen aan de gehele weg en op de parkeerplaatsen.

In opdracht van Necarex BV en Windwards Road Infrastructure heeft Rocalux de Led straatverlichting geleverd voor Fase 1 van het project. Momenteel zijn de werkzaamheden voor Fase 2 ook opgestart. Voor de armaturen is er gekozen om gebruik te maken van onze Corona Street EVO armaturen. Deze hebben naast de geïntegreerde leds, ook het voordeel dat ze bestand zijn tegen extreme omstandigheden.

Met gepaste trots willen wij de opdrachtgevers bedanken voor dit mooie project. En willen wij de bewoners en bezoekers van Statia veel plezier wensen met deze mooie ontwikkeling!

Gebruikte producten:

  • Corona Street Evo LED RM1 53W