VvE Julianastaete Lunteren

Opdrachtgever VvE Julianastaete
Uitvoerder Eigen beheer
Locatie Lunteren

Het apartementencomplex “Julianastaete” te Lunteren is gebouwd met een robuuste en klassieke vormgeving. Het gehele complex bestaat uit 18 royaal bemeten appartementen en een ondergelegen parkeerkelder die uitsluitend is bedoeld voor gebruik door de bewoners. Het volledige complex is gerealiseerd in 2011, dit betekent dat de verlichting in de gemeenschappelijke ruimtes alweer hun 10de levensjaar bereikt hadden. Helaas bleken enkele armaturen die vanuit de bouw waren geplaatst inmiddels defect. Door de zittende VvE is besloten dat de oorspronkelijke geplaatste verlichting toe was aan vernieuwing.

Naast het vervanging van de armaturen vanwege de leeftijd en de defecten, is er bij het opstellen van een vervangings-plan ook rekening gehouden met het energieverbruik en de licht niveau’s. Zo was de eerder geplaatste verlichting bijna continue ingeschakeld. Hierdoor was naast het energieverbruik ook de lichthinder een probleem voor veel bewoners. Na inventarisatie is er gekozen om gebruik te maken van armaturen met ingebouwde RCR bewegingssensoren die de verlichting enkel inschakelt bij nabije beweging. Hiervoor is in de galerijen gebruik gemaakt van onze Dione Led Plus RCR armaturen. Vanwege veiligheidsredenen was het gewenst om de entree en de toegang tot de parkeerkelder wel continue te verlichten. Hiervoor is er geadviseerd om een armatuur te plaatsen met Corridor-functie. Deze hebben als eigenschap dat ze zijn uitgevoerd met een interne sensor die de lichtopbrengst terugbrengt van 100% naar 10% op het moment dat er geen directe beweging is in de buurt van het armatuur. Zodra mensen deze ruimtes betreden wordt de licht opbrengst automatisch opgeschakeld naar 100%. Hiervoor is gebruik gemaakt van onze Dione Led Plus Corridor armaturen. Het voordeel van de Dione serie is dat deze wat uitstraling betreft allemaal hetzelfde zijn, maar wel verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen zoals Nood, RCR, Corridor en Dali Dim.

In de parkeer kelder is gekozen voor de waterdichte en slagvaste Tytan Led RCR armaturen met ingebouwde bewegingssensor. Deze armaturen schakelen zichzelf automatisch in bij beweging in de parkeerkelder. Hierdoor is het niet meer nodig om de verlichting continue te laten branden wat een aanzienelijke energiebesparing oplevert . Om ervoor te zorgen dat het niet helemaal aardedonker wordt in de parkeerruimte zijn er twee Tytan Led armaturen geplaatst met een continue werking.

Gebruikte producten: