Postillion Congres-centrum Den Haag

Opdrachtgever Postillion Hotels B.V.
Lichtadvies van den Berg Installateurs
Uitvoerder van den Berg Installateurs
Locatie Den Haag

Postillion Hotels is een zeer bekende en gerenommeerde keten met hotels en conventie centra door heel Nederland. Postillion maakt bewust te keuze om ook in deze uitdagende tijden te blijven investeren, en positief naar de toekomst te kijken. Naast de reeds bestaande congres locaties in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Opende Postillion afgelopen April de nieuwe uitbreiding in Den Haag, direct gelegen naast station Hollands Spoor in de HSK Offices. Hier is in korte periode het nieuwe Convention Centre gerealiseerd met een vloer capaciteit van 6500m2.

Voor de realisatie van de elektrische installatie werd een beroep gedaan op Van den Berg Installateurs uit Ede. Deze installateur kent de weg in de elektrotechnische wereld van hotels en horeca, en hebben verschillende hotel ketens onder hun vaste opdrachtgevers.

Voor de congres en conventie ruimtes werd een beroep gedaan op een specifiek inleg armatuur en dito downlights die geplaatst moesten worden in de vrij-hangende ‘eilanden’ die gerealiseerd zijn d.m.v een systeemplafond constructie. Gezien het multifunctionele karakter van de ruimtes was het taak dat er een dynamische regeling mogelijk was. Om geheel in stijl te blijven met het design en de algehele uitstraling van het plafond en hooggeplaatste installaties is er gekozen om gebruik te maken van zwarte armaturen. Voor de hoofdverlichting is er gebruik gemaakt van onze Algine Line Led panelen met zwarte afwerking. Deze zorgen voor een mooie egale lichtverdeling in de ruimte. Door de lage UGR waarde van deze armaturen wordt lichthinder geminimaliseerd. Om de verlichting in de ruimte aan te kunnen passen aan de verschillende bijeenkomsten en activiteiten zijn er in het systeemplafond Led Downlights geplaatst die geheel samengesteld zijn op de benodigde lichtopbrengst en wensen van de eindgebruiker. Zo zijn ze uitgevoerd met een reflector die een brede lichtbundel uitstraalt en kan er gedimd worden door gebruik van een Dali-driver. Ook deze downlights zijn uitgevoerd met een zwarte body.

Gebruikte producten:

  • Algine Line Led Zwart
  • DL206 SLM Zwart Dali, custom order downlights op specificatie geproduceerd